Het is weer mooi weer en we willen weer zonder panty of sokken in onze schoenen. Maar met blote voeten in de schoenen is niet echt een optie. Het is niet goed voor je schoenen en ook voor je voeten is het fijner om een kousenvoetje te dragen. Maar er wordt veel gemopperd over kousenvoetjes. Na een paar stappen zitten die dingen onder je voet in plaats van om je voet. Ze piepen lelijk uit je schoen en dat ziet er echt niet uit.

Is er een oplossing voor deze “ellende”? Elke voet is anders, de één heeft een brede voet de ander een smalle, ook de vorm van de hiel verschilt van persoon tot persoon. Het ideale voetje dat voor iedereen perfect is, bestaat niet. Daarom hebben we bij ondergoedbasic heel veel verschillende modellen van verschillende merken. Dat is heel fijn want elke voet is anders, maar ook in elke schoen draag je een ander model.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van voetjes:

Welke schoen: De schoen is uiteindelijk bepalend voor welk voetje je kiest. In een hoge schoen is het fijn om een zo hoog mogelijk voetje te nemen. Het sokje valt in de schoen, maar geeft wel bescherming op de wreef van de voet. Bovendien is het zo dat hoe hoger het voetje is hoe beter het voetje blijft zitten. In een pump of ballerina die dieper uitgesneden is moet je natuurlijk een lager voetje dragen.

Welke maat: Er zijn one size voetjes, maar bij deze voetjes is het vaak zo dat ze of te klein zijn of dat ze te groot zijn. Ondergoedbasic heeft veel verschillende maten in de voetjes van maat 35-36 tot en met maat 47-48. Kies altijd de juiste schoenmaat. Heb je een hele smalle voet dan kun je beter aan de kleine kant gaan zitten dan groter. Bij een brede voet is dit net andersom kies dan juist voor een wat ruimere maat.

Welk materiaal: Katoenen voetjes zijn ventilerend en zacht voor de huid. In sommige schoenen wordt katoen echter te dik vandaar dat er ook veel andere materialen worden gebruikt. Het is belangrijk dat de randjes van de voetjes glad en vlak zijn, zodat ze niet in de huid van je voet drukken.

Anti-slip: Door de zachte siliconenzone in het hak gedeelte, blijven deze kousenvoetjes goed aan de voet zitten

Tip: Was kousenvoetjes in een waszakje dan raak je ze niet kwijt

Bekijk de collectie

Geplaatst in Algemeen door

Jolanda